DF: Stavovi opozicije prihvatljivi, sada da sjednemo i postignemo dogovor

Izvor: Vostok.rs, 23.Dec.2018, 15:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DF: Stavovi opozicije prihvatljivi, sada da sjednemo i postignemo dogovor

Predsjedništvo Demokratskog fronta uputilo je pismo kolegama iz opozicije i nezavisnim poslanicima, u kome su naveli da se njihova inicijativa o zajedničkom sastanku lidera i djelovanju opozicije pokazala potpuno opravdanom i svrsishodnom.
„Vama je poznato da smo u našem pozivu za zajedničko djelovanje naglasili da je osnovni korak da lideri opozicionih parlamentarnih stranaka, sa neophodnim legitimitetom za odlučivanje, sjednu za sto i razmotre sve eventualne predloge i ideje, a nikako pomoćnici ili ovlašćena lica, koja treba da konsultuju lidere nakon svakog iznesenog stava“, navodi se u pismu DF-a.   Zato i želimo, dodaju oni, da kolege predsjednici parlamentarnih opozicionih stranaka, na prvom zajedničkom sastanku iznesu svoje kredibilne predloge kako bi u atmosferi povjerenja i odgovornosti otpočeli sa efikasnim načinom rada. „Istovremeno Vas obavještavamo da su Demokratskom frontu prihvatljivi javno saopšteni stavovi drugih opozicionih parlamentarnih stranaka, kao i nezavisnih opozicionih poslanika, što isto očekujemo i od drugih, kada su naši predlozi u pitanju“, ističu iz DF-a. Takođe, naglašavaju da, imajući u vidu očekivanja opozicione javnosti, predlažu da se u toku naredne nedelje održi sastanak predsjednika opozicionih stranaka i nezavisnih opozicionih poslanika, kako bi u direktnom razgovoru definisali jedinstvenu opozicionu strategiju i konkretnu političku akciju.

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.