Izvor: Blic, 12.Sep.2017, 14:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DEMONSTRACIJE PROTIV ZAKONA O RADU Radnici izašli na ulice Pariza, stižu i studenti, štrajk i u AJFELOVOJ KULI (FOTO, VIDEO)

Širom Francuske danas se održavaju protesti protiv reformi zakona o radu koje je planirao da unese predsednik Francuske Emanuel Makron.

Jedan od najvećih sindikata u Francuskoj, Generalna konfederacija rada (CTG), pozvao je svojih 4.000 članova na štrajk, dok su istovremeno zaposleni u železnici, javnim službama i studenti pozvani da protestuju na ulicama >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Pariza, Marseja i Tuluza, preneo je AFP.

Francuska policija rasporedila je na ulice Pariza mobilne policijske jedinice u iščekivanju protesta u francuskoj presonici.

Prema rečima predstavnika sindikata CGT Denisa Vavsorija, određeni broj zaposlenih na Ajfelovoj kuli planira da popodne, takođe, obustavi rad i za sada se ne zna da li će kula ostati otvorena za turiste.

Na hiljade sindikalnih aktivista već je jutos protestovalo u Marseju, Arveu i drugim francuskim gradovima.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

GORI FRANCUSKA: Sukobi, "rade" vodeni topovi! FOTO

Izvor: Mondo, 12.Sep.2017

Oko 223.000 ljudi protestovalo je širom Francuske zbog reforme zakona o radu koju planira predsednik te zemlje Emanuel Makron. Izbili su sukobi na ulicama, a policija je koristila suzavac i vodene topove...Na demonstracijama je uhapšeno 13 osoba, saopštilo je francusko Ministarstvo unutrašnjih poslova...Istovremeno,...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.