GORI FRANCUSKA: Sukobi, rade vodeni topovi! FOTO

Izvor: Mondo, 12.Sep.2017, 14:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

GORI FRANCUSKA: Sukobi, "rade" vodeni topovi! FOTO

Oko 223.000 ljudi protestovalo je širom Francuske zbog reforme zakona o radu koju planira predsednik te zemlje Emanuel Makron. Izbili su sukobi na ulicama, a policija je koristila suzavac i vodene topove.

Na demonstracijama je uhapšeno 13 osoba, saopštilo je francusko Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Istovremeno, najveći francuski sindikat, Generalna konferederacija rada (CGT), procenio je da je u protestima učestvovalo 400.000 ljudi, prenosi AFP uz ocenu da su >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << današnje demonstracije prvi ozbiljniji izazov za jedno od glavnih Makronovih predizbornih obećanja.

Foto: AP Photo/Thibault Camus

Ranije danas policijske snage za suzbijanje nereda sukobile su se s mladim demonstrantima u centru Pariza.

Minimalac će porasti, evo koliko

Policija je upotrebila vodene topove i odvukla je više demonstranata, kako se može videti na video-snimcima Rojtersa.



Izvor: YouTube

Francuski mediji javljaju da je protest u Parizu počeo oko 14 sati i da je pariska policija uočila oko 300 demonstranata s kapuljačama, a glavno sindikalno udruženje, Generalna konfederacija rada (CGT), ranije je navela da u demonstracijama u francuskoj prestonici učestvuje oko 60.000 ljudi.

Foto: AP Photo/Thibault Camus

Prema rečima predstavnika sindikata CGT Denisa Vavsorija, određeni broj zaposlenih na Ajfelovoj kuli planirao je da, takođe, obustavi rad.



Izvor: youtube

POGLEDAJTE JOŠ FOTOGRAFIJA:

Na hiljade sindikalnih aktivista već je jutos protestovalo u Marseju, Arveu i drugim francuskim gradovima.



Izvor: youtube

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.