Cvetković u Gdanjsku: Treba učiti na greškama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Sep.2009, 17:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cvetković u Gdanjsku: Treba učiti na greškama

BEOGRAD - Predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković, na poziv premijera Poljske Donalda Tuska, prisustvuje u Gdanjsku komemorativnoj ceremoniji obeleževanja 70. godišnjice od početka Drugog svetskog rata.

Predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković izjavio je da Srbija, prisustvom na komemorativnoj ceremoniji u Gdanjsku, povodom obeležavanja 70. godišnjice početka Drugog svetskog rata, želi da izrazi poštovanje prema herojima Poljske koji su dali svoje živote u najvećem ratnom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sukobu u istoriji.

Cvetković je FoNetu rekao da, svojim prisustvom, srpska delegacija želi ukaže na zajedničku prošlost i pošalje poruku da treba učiti na greškama iz istorije i sprečiti da se negativne stvari ponove.

Prema oceni Cvetkovića, brojne delegacije koje prisustvuju ovoj ceremoniji pokazuju da i druge države dele ovakav stav Srbije.

Premijer Srbije Mirko Cvetković sastao se danas u Gdanjsku sa više državnih zvaničnika evropskih zemalja sa kojima je razgovarao o evropskoj integraciji Srbije i ekonomskoj saradnji sa tim zemljama.

Cvetković se, kako je Tanjugu rečeno u premijerovom kabinetu, neformalno sreo sa premijerom Francuske Fransoa Fijonom, Italije Silvijom Berluskonijem, Rumunije Emilom Bokom i Belorusije Sergejom Sidroskim.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Cvetković u Gdanjsku

Izvor: RTS, 01.Sep.2009

Polaganjem venaca na Spomenik braniocima, kraj Gdanjska u Poljskoj, jutros u 4 i 40 sati počelo obeležavanje početka Drugog svetskog rata. Glavnoj ceremoniji, popodne, prisustvovali zvaničnici iz 31 zemlje, predstavnici nekadašnjih Savezničkih zemalja i Sila osovine, na čelu sa Putinom i Merkelovom....

Nastavak na RTS...

70. godina od početka Drugog svetskog rata

Izvor: S media, 01.Sep.2009

Poljski predsednik Leh Kačinjski i premijer Donald Tusk otvorili su rano jutros, ispred Spomenika braniocima na poluostrvu Vesterplate, kod Gdanjska, svečanost povodom 70. godišnjice početka Drugog svetskog rata. ..Kačinjski i Tusk su, u društvu ratnih veterana, odali poštu palim poljskim vojnicima...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.