Četiri osobe poginule u udesu helikoptera hitne pomoći u Portugalu

Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Dec.2018, 11:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Četiri osobe poginule u udesu helikoptera hitne pomoći u Portugalu

U udesu helikoptera hitne pomoći na severu Portugala noćas su poginule četiri osobe, javila je nacionalna služba hitne pomoći (Inem).

Helikopter hitne pomoći srušio se noćas u opštini Valongo, na severu Portugala. Poginuli su dva pilota, lekar koji je državljanin Španije i bolničarka.

Uzrok nesreće za sada nije poznat.

Helikopter, tipa Augusta A109S nestao je sa radara u subotu oko 18.30 po lokalnom vremenu ali je uzbuna izdata tek dva sata kasnije, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << javila je civilna zaštita, čiji su članovi na kraju pronašli srušenu letelicu rano jutros.

Nesreća se dogodila dok je helikopter bio na putu ka svojoj bazi Masedo de Kavaleiros, na severoistoku zemlje pošto je prethodno prebačena jedna 76-ogodišnja žena u bolnicu u severnom gradu Portu.

Ovo je prva teška nesreća od kada je hitna medicinska služba 1977. godine dobila helikoptere, saopštio je Inem.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.