Izvor: Blic, 25.Mar.2016, 13:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bugarska sprema da podigne malu ogradu na granici

Bugarska je spremna da postavi "malu ogradu" na granici ukoliko veća grupa migranata pokuša da udje u zemlju, izjavio je danas bugarski premijer Bojko Borisov.

Bulgarian PM Boyko Borisov dodges no-confidence vote https://t.co/7V4sRYpOOI pic.twitter.com/KYIYzG5oik

Kako prenose makedonski mediji pozivajući se na agenciju BTA, Borisov je u parlamentu rekao da osnovni problem Bugarske u vezi izbeglica dolazi iz Grčke.

- Grčka vlada već nekoliko meseci ne >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << preduzima mere, a rasporedjivanje brodova NATO (u Egejskom moru) isto tako ne daje rezultate - rekao je Borisov odgovarajući na poslanička pitanja.

Premijer Bugarske je istakao da se prate kretanja grupa izbeglica i da bugarske službe redovno dobijaju informacije o tome.

Borisov je izrazio nadu da će se novim predlogom antiterorističkog zakona prevazići svi problemi sa kojima se sada suočavaju bezbednosne službe kada je reč o mogućim terorističkim pretnjama.

- Uznemirenost je osnovana. Svet je pod stresom. Predstoji letnja sezona, kada se očekuje dvostruko povećanje broja ruskih turista. Pripremaju se planovi za njihovu bezbednost, kakvi postoje i za izraelske turiste - rekao je bugarski premijer Bojko Borisov.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Bugarska sprema "malu ogradu" na granici

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Mar.2016

Bugarska je spremna da postavi "malu ogradu" na granici ukoliko veća grupa migranata pokuša da uđe u zemlju, izjavio je danas bugarski premijer Bojko Borisov...Kako prenose makedonski mediji pozivajući se na agenciju BTA, Borisov je u parlamentu rekao da osnovni problem Bugarske u vezi izbeglica...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.