Bugarska sprema malu ogradu na granici

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Mar.2016, 13:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bugarska sprema "malu ogradu" na granici

Bugarska je spremna da postavi "malu ogradu" na granici ukoliko veća grupa migranata pokuša da uđe u zemlju, izjavio je danas bugarski premijer Bojko Borisov.

Kako prenose makedonski mediji pozivajući se na agenciju BTA, Borisov je u parlamentu rekao da osnovni problem Bugarske u vezi izbeglica dolazi iz Grčke.

"Grčka vlada već nekoliko meseci ne preduzima mere, a raspoređivanje brodova NATO (u Egejskom moru) isto tako ne daje rezultate", rekao je Borisov odgovarajući >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na poslanička pitanja.

Premijer Bugarske je istakao da se prate kretanja grupa izbeglica i da bugarske službe redovno dobijaju informacije o tome.

Borisov je izrazio nadu da će se novim predlogom antiterorističkog zakona prevazići svi problemi sa kojima se sada suočavaju bezbednosne službe kada je reč o mogućim terorističkim pretnjama.

"Uznemirenost je osnovana. Svet je pod stresom. Predstoji letnja sezona, kada se očekuje dvostruko povećanje broja ruskih turista. Pripremaju se planovi za njihovu bezbednost, kakvi postoje i za izraelske turiste", rekao je bugarski premijer Bojko Borisov.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.