Britanski parlamentarci vraćaju 1,1 milion funti

Izvor: Vesti-online.com, 04.Feb.2010, 15:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Britanski parlamentarci vraćaju 1,1 milion funti

Članovima britanskog parlamenta naloženo je da vrate više od 1,1 milion funti isplaćenih na ime nadoknade za troškove stanovanja, posle prošlogodišnjeg skandala vezanog za troškove parlamenta.

Procenjeno je da parlamentarci nemaju pravo na isplatu više od 2.000 funti godišnje na ime čišćenja kuće, odnosno stana, i više od 1.000 funti za održavanje bašte.

Leg je rekao da je nekolicina poslanika koristila dobijeni novac za transakcije u kojima su učestvovali >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << članovi njihovih porodica, poslovni partneri ili zaposleni.

Izveštaji o ogromnim svotama isplaćenim parlamentarcima na ime troškova izazvali su prošle godine u Britaniji pravu buru u javnosti i ugrozili popularnost tri glavne političke stranke - laburiste, konzervativce i liberale.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.