Britanska kraljevska mornarica uči na plejstejšenima

Izvor: Blic, 27.Nov.2009, 16:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Britanska kraljevska mornarica uči na plejstejšenima

Britanska kraljevska mornarica pokrenula je program, prema kojem se mornari pripremaju za testove na portabl plejstejšenima, piše "Telegraf".

Portabl plejstejšeni namenjeni mornarici sadrže paket za učenje, uključujući i komentare instruktora.

Konzole kompanije "Soni", u plavoj boji i sa cenom od 120 funti po komadu, praktično su rešenje za mornaričke oficire koji treba da uče matematiku i fiziku u malom prostoru.

Mornarički inženjeri, koji održavaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << opremu flote – radare, sonare, VHF radio i komunikacione sisteme – prvi su dobili plejstejšene, a ukoliko se ovo pokaže kao dobar potez, konzole će biti podeljene i drugim članovima osoblja.

"Na većini brodova, ljudi imaju veoma malo prostora. Mnogi imaju krevete iznad kojih ima svega oko 60 santimetara prostora. Ovo je naprava koja može da se koristi u takvom prostoru", rekao je poručnik-komandant Mark Vilijams, autor programa.

Komandant Trevor Prajs rekao je da se obuka morala prilagoditi generaciji koja više ne uči toliko iz knjiga.

"Učenje iz knjige sada se smatra glupim i dosadnim. Kada sam ja bio u školi, sedeli smo za stolom i radili i to je bilo to", dodao je Prajs.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.