Biznismen optužen za saučesništvo u ubistvu novinarke sa Malte

Izvor: RTS, 01.Dec.2019, 00:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Biznismen optužen za saučesništvo u ubistvu novinarke sa Malte

Malteški biznismen Jorgen Feneč optužen je da je bio saučesnik u ubistvu malteške istraživačke novinarke Dafne Karuane Galicije 2017. godine.
Na saslušanju u sudu u Valeti, kojem su prisustvovali i članovi porodice ubijene novinarke, izjasnio se da nije kriv.

Jorgen Feneč je uticajna i poznata osoba na Malti. Bio je na čelu dve kompanije u ovoj zemlji, a nedavno je podneo ostavku na obe >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << funkcije. Uhapšen je prošle nedelje kada je policija presrela njegovu jahtu.
Prošle godine je otkriveno da je Feneč vlasnik kompanije "17 Black", koja je registrovana u Dubaiju, a bila je jedna od kompanija koja se našla u aferi "Panamski papiri".
Dafne Karuana Galicija je osam meseci pre ubistva pisala o ovoj kompaniji.
Malteška istraživačka novinarka je poginula u oktobru 2017. nedaleko od svoje kuće, kada je aktivirana bomba postavljena ispod njenog automobila.
Bila je poznata po svojim blogovima, koji su bili "trn u oku" i vladi i uticajnim figurama iz podzemlja u najmanjoj državi članici EU, a privlačili su više čitalaca nego svi drugi listovi na Malti.
Istraga ubistva Karuane Galicije je srušila i vladu Malte. Premijer Džozef Muskat je juče podneo ostavku zbog pravne i političke krize koja je nastala nakon ubistva novinarke. 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Malteški tužilac optužio malteškog biznismena za saučesništvo u ubistvu novinarke

Izvor: NoviMagazin.rs, 01.Dec.2019

Malteški tužilac je danas optužio poznatog malteškog biznismena za saučesništvo u ubistvu istraživačke novinarke Dafne Karuzane Galicije bombom pod automobilom 2017. godine...Jorgen Fenek, malteški hotelijer i direktor malteške kompanije za energiju, je večeras optužen da je bio saučesnik...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.