Svet

0

Malteški tužilac optužio malteškog biznismena za saučesništvo u ubistvu novinarke

Autor: MIM

Izvor: Beta

Malteški tužilac optužio malteškog biznismena za saučesništvo u ubistvu novinarke

Izvor: Foto: Beta / AP

Jorgen Fenek, malteški hotelijer i direktor malteške kompanije za energiju, je večeras optužen da je bio saučesnik u izazivanju eksplozije automobila koja je ubila ovu novinarku (53) blizu njene kuće.

Fenek je izjavio da je nevin a sudija ga je zadržao u pritvoru. Porodica ubijene novinarke sumnja da je Fenek u bliskim vezama sa premijerom Malte Džozefom Muskatom.

Muskat, koji je optužen za političku umešanost u istragu ubistva novinarke Dafne Karuane Galisije, napustiće funkciju 18. januara, čim njegova Laburistička partija izabere novog lidera, saopštili su večeras izvori bliski toj stranci.

Muskat bi uskoro trebalo da saopšti da će stranački izbori biti održani 18. januara, naveli su isti izvori i dodali da neće biti imenovan privremeni lider pošto će Muskat podneti ostavku čim se izabere njegov naslednik.

Šef kabineta premijera podneo je nedavno ostavku, a izvori bliski istrazi ubistva novinarke navode da je pozvan u policiju na saslušanje.

Jedan od osumnjičenih za posredovanje u ubistvu Karuana Galicije dobio imunitet u zamenu za informacije o slučaju. Tri čoveka se nalaze u zatvoru kao osumnjičeni za postavljanje bombe, ali datum početka suđenja još nije objavljen.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR