Bizarno: Jevrejin leteo avionom zamotan u kesu

Izvor: Press, 12.Apr.2013, 12:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bizarno: Jevrejin leteo avionom zamotan u kesu

U nekim konzervativnim zajednicama od Kohena, jevrejskih sveštenika, se očekuje da se suzdrže od kontakta sa mrtvima, što uključuje i zabranu posećivanja grobalja, osim ako su u pitanju najbliži srodnici, objašnjava rabin Džefri Goldviser. Međutim, ako putanja aviona uključuje let iznad groblja, onda se kao neko kompromisno rešenje vidi u  plastičnoj vreći koja bi trebalo da posluži kao neka barijera između vernika i okolne "nečistoće".

Neke aviokompanije koriste putanje kojima se zaobilaze groblja, a putnicima se unapred saopštava ako avion prevozi telo nekog pokojnika.

Uprokos ovakvoj soluciji koju ovi ekstremni vernici vide kao jedino rešenje, mnogi letovi kasne ili su otkazani jer je njihov zahtev da lete umotani u kesu, odbijen iz sigurnosnih razloga. Čak i ako je putnik vezan sigurnosnim pojasem, smatra se da tako umotan u kesu ne bi uspeo da dohvati masku za kiseonik u slučaju vanrednog stanja. Takođe je pitanje kako putnici tako zavezani mogu da dišu. Ovi vernici ne žele da izbuše rupe na kesi jer će se na taj način poništiti "barijera" za koju veruju da stvara kesa.

"Koheni, jevrejski sveštenici imaju dužnost da zaštite svoju duhovnu čistoću" - rekao je rabin Goldviser.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Putnik u "kesi" u avionu

Izvor: Mondo, 12.Apr.2013

Iz verskih razloga, jedan putnik "obukao" se u plastiku i tako leteo avionom...Na sajt Reddit postavljena je fotografija putnika tokom leta avionom, koji se umotao u posebnu plastičnu kesu i tako sedeo sve vreme u letelici..."Dejli mejl" objašnjava da je reč o pripadniku ortodoksne jevrejske zajednice,...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.