Bez Kamile na misi povodom desetogodišnjice Dajanine smrti

Izvor: Blic, 27.Avg.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bez Kamile na misi povodom desetogodišnjice Dajanine smrti

Supruga princa Čarlsa, Kamila, neće prisustvovati misi u znak sećanja na Dajanu, jedinom zvaničnom događaju povodom desetogodišnjice njene tragične smrti, saopšteno je u Klarens hausu, rezidenciji princa Čarlsa, prenele su agencije.

Vojvotkinja od Kornvola poslednjih dana bila je na meti nekih medija i komentatora koji su ocenili da bi njeno prisustvo bilo neumesno. "Dirnuo me je poziv prinčeva Vilijama i Harija da prisustvujem misi u znak sećanja na njihovu majku Dajanu, princezu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << od Velsa. Prvo sam prihvatila poziv jer sam želela da ih podržim, ali kad sam bolje razmislila došla sam do zaključka da bi moje prisustvo moglo da skrene pažnju sa razloga održavanja događaja, a to je sećanje na Dajanin život i delo", ističe Kamila u jednom saoštenju izdatom tim povodom.

U istom saopštenju Kamila dodaje da zahvaljuje svom suprugu, kao i prinčevima Vilijamu i Hariju što podržavaju njenu odluku.

Kamila Parker Bouls dugo je bila ljubavnica princa Čarla, čak i u vreme kada je bio u braku sa princezom od Velsa. Na kraju se i udala za njega 2005. godine postavši vojvotkinja od Kornvola. Njihov brak je postepeno prihvaćen u britanskoj javnosti, ali Kamila je dugo morala da se suočava sa neprijateljstvom jednog dela Britanaca koji su, kao svojevremeno Dajana, u njoj videli osobu koja želi da uništi tuđi brak.

Oko 500 osoba pozvano je da prisustvuje verskoj službi koja će se održati u podne u petak 31. avgusta u kapeli jedne kasarne nedaleko od Bakingemske palate i koju će prenositi televizija. Kraljica Elizabeta II, prinčevi Vilijam i Hari ali i neke poznate ličnosti biće na misi. Među njima su pevač Elton Džon koji je na Dajaninoj sahrani pevao pesmu "A candle in the wind", fotograf Mario Testino i reditelj Ričard Atenborou. Princeza Dajana, koja se od princa Čarlsa razvela 1996. godine, poginula je u saobraćajnoj nesreći u Parizu 31. avgusta 1997. godine. U istoj nesreći poginuo je i njen ljubavnik Dodi Fajed.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.