Izvor: B92, 23.Nov.2008, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Berluskoni zavidi Obaminoj koži

Peskara -- Italijanski premijer Silvio Berluskoni kaže da zavidi novoizabranom predsedniku SAD Baraku Obami, kao i supermodelu Naomi Kembel, na njihovoj "preplanulosti".

On je rekao da je dao kompliment Obami i da mu "pomalo zavidi" na boji kože, prenela je agencija Ansa. "Svi bismo voleli da budemo preplanuli kao Naomi Kembel i Obama", rekao je on na konferenciji za štampu u Peskari.

Tokom posete Moskvi pre 15 dana, Berluskoni je rekao za Obamu, prvog Afroamerikanca >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izabranog za predsednika SAD, da je "mlad, lep i preplanuo".

Braneći se od kritika zbog te izjave, Berluskoni je kazao da je njegov komentar bio "dobronamerna šala" i svoje kritičare nazvao "imbecilima".

Italijanske opozicione partije oštro su napale premijera Berluskonija zbog te "šale", koju su brojni strani mediji takođe ocenili kao njegov novi gaf.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.