Belgija traži izručenje albanskog poslanika

Izvor: RTS, 31.Mar.2015, 00:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Belgija traži izručenje albanskog poslanika

Albanski tužilac je od parlamenta zatražio da ukine imunitet poslaniku Demohrišćanske stranke Marku Frokuu nakon zahteva za izručenje Belgiji. Froku se sumnjiči za ubistvo i trgovinu belim robljem.
Mark Froku, koji je već u kućnom pritvoru u Tirani zbog različitih optužbi, osuđen je na kaznu zbog ubistva albanskog državljanina Aleksandera Kurtija u martu 1999. godine, piše Balkan insajt.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
Albanski poslanik koji je u Belgiji bio poznat po pseudonimu Besnik Morina, osuđen je na deset godina zatvora, ali je potom uložio žalbu.
Belgijske vlasti veruju da je Froku ubio Kurtija nakon sporova u vezi sa trgovinom belim robljem.
Poslanik Demohrišćanske stranke, navode belgijske vlasti, označen je zajedno sa starijim bratom kao jedan od najvećih trgovaca belim robljem.
Albanski parlament će se sastati u utorak da razmotri zahteve tužilaštva za ukidanje imuniteta Frokuu.
U međuvremenu, njegov stariji brat Arben Froku optužen je za ubistvo šefa policije u Tirani u mafijaškom obračunu 2013. godine.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.