Belgija traži izručenje albanskog poslanika zbog trgovine ljudima

Izvor: Blic, 30.Mar.2015, 15:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Belgija traži izručenje albanskog poslanika zbog trgovine ljudima

Albanski državni tužilac zatražio je od parlamenta u Tirani da ukine imunitet poslaniku Demohrišćanske stranke Marku Frokuu nakon zahteva za izručenje Belgiji. Froku je zasad osumnjičen za ubistvo i trgovinu "belim robljem".

On je već u kućnom pritvoru u Tirani zbog različitih optužbi; osuđen je zbog ubistva albanskog državljanina Aleksandera Kurtija u martu 1999. godine, piše Balkan insajt.

Froku, koji je u Belgiji bio poznat po pseudonimom Besnik Morina, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << osuđen je na 10 godina zatvora, ali je potom uložio žalbu.

Belgijske vlasti veruju da je Froku ubio Kurtija nakon sporova u vezi sa trgovinom "belim robljem". On je, kako navode belgijske vlasti, označen zajedno sa starijim bratom kao jedan od najvećih trgovaca ljudima u Evropi.

Albanski parlament će se sastati u utorak da razmotri zahteve tužilaštva za ukidanjem imuniteta Frokuu.

U međuvremenu, njegov stariji brat, Arben Froku, optužen je za ubistvo šefa policije u Tirani u mafijaškom obračunu 2013. godine.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Albanski demohrišćanin optužen za ubistvo

Izvor: Mondo, 30.Mar.2015

Tužilaštvo Albanije zatražilo je od parlamenta da ukine imunitet poslaniku demohrišćanske stranke Marku Froku, pošto je Belgija zatražila da joj bude izručen zbog optužbi da je učestvovao u ubistvu sa predumišljajem...Foto: screenshot/youtube..Frokua, koji je već u kućnom pritvoru zbog različitih...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.