Izvor: RTS, 25.Okt.2020, 17:41

Bačen molotovljev koktel na Institut "Robert Koh" u Berlinu

Nekoliko napadača bacilo je molotovljev koktel na nemački Institut za zarazne bolesti "Robert Koh" u Berlinu, nanevši malu štetu zgradi, saopštila je policija.
Napadači koji nisu uhvaćeni razbili su jedan prozor na zgradi, navodi se u saopštenju policije. Niko nije povređen.

Berlinska policija istražuje da li je napad bio politički motivisan, navodi se u saopštenju.
Obezbeđenje  je uspelo da ugasi plamen, ali su napadači uspeli >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da pobegnu. Glavna zgrada Instituta nalazi se u severozapadnom delu Berlina.
"Robert Koh" je glavni institut za javno zdravlje u Nemačkoj koji prati stanje s koronavirusom i savetuje Vladu o strategiji obuzdavanja pandemije.
Većina Nemaca odobrava vladine mere u borbi protiv pandemije, ali sve više je pprotesta protiv ograničenja koja pogađaju firme i javni život.
 

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Nemačka: Bačen molotovljev koktel na Institut za zarazne bolesti

Izvor: B92, 25.Okt.2020

Nekoliko napadača bacilo je molotovljev koktel na nemački Institut za zarazne bolesti Robert Koh u Berlinu, nanevši malu štetu zgradi, saopštila je policija...Incident se dogodio u toku noći, a čuvari u institutu, koji savetuje vladu o merama javnog zdravlja za suzbijanje pandemije korona virusa,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.