Australijski lanac robnih kuća povukao igle iz prodaje

Izvor: N1 televizija, 20.Sep.2018, 16:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Australijski lanac robnih kuća povukao igle iz prodaje

Lanac robnih kuća Vulvorts (Woolworths) u Australiji saopštio je da je iz prodaje povukao igle za šivenje zbog straha koji je nastao kod građana nakon što su igle pronađene u jagodama i drugom voću.

Policija je navela da je prijavljeno oko 100 slučajeva pronalaska igala u voću u robnim kućama u celoj Australiji, posle prvog slučaja u državi Kvinslend, na severoistoku zemlje. Jedna osoba je prošle nedelje prebačena u bolnicu posle konzumiranja takvog voća.
>> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija <<
Vulvorts je saopštio da iz predostrožnosti povlači igle iz prodaje, dok policija još nije identifikovala ko je stavio igle u jagode.

Premijer Australije Skot Morison izjavio je da sabotaža sa jagodama predstavlja teroristički čin. On je pozvao Australijance da prave kolače sa jagodama kako bi pomogli proizvođačima.

Morison je zatražio i da se uvedu stroži zakoni i da se kazna za kontaminaciju hrane poveća na 15 godina zatvora.

Iz prodaje su povučene jagode šest proizvođača.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Australijski lanac robnih kuća povukao igle iz prodaje

Izvor: Radio 021, 20.Sep.2018

Lanac robnih kuća Vulvorts (Woolworths) u Australiji saopštio je da je iz prodaje povukao igle za šivenje zbog straha koji je nastao kod građana nakon što su igle pronađene u jagodama...Policija je navela da je prijavljeno oko 100 slučajeva pronalaska igala u voću u robnim kućama u celoj Australiji,...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.