Antivladini protesti u Zimbabveu: Policija koristila suzavac

Izvor: B92, 16.Avg.2019, 19:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Antivladini protesti u Zimbabveu: Policija koristila suzavac

harare -- Sedam osoba je povređeno, jedna od njih je u kritičnom stanju, dok je 80 osoba uhapšeno tokom antivladinih protesta u glavnom gradu Zimbabvea, Harareu.

Policija je koristila suzavac i tukla demonstrante kako bi ugušila protest, prenosi AP.

Do nasilja je došlo kada se nekoliko stotina demonstranata okupilo na Trgu afričkog jedinstva u centru prestonice, uprkos zabrani održavanja demonstracija koju je podržao Visoki sud.

Policija je koristila >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << suzavac i palicama pretukla nekoliko ljudi, a jedna žena je izgubila svest nakon što je pretučena.

Organizacije za zaštitu ljudskih prava kritikovale su policiju, navodeći da je došlo do preterane upotrebe sile, što je policija demantovala.

Organizatori protesta kažu da su želeli da mirnim skupom pritisnu predsednika Emersona Mnangagvu da uspostavi prelaznu vladu koja bi se pozabavila ekonomskim problemima i organizovala kredibilne izbore.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Policija silom protiv demonstranata u Zimbabveu (VIDEO)

Izvor: Beta, 16.Avg.2019

Policija Zimbabvea danas je bacala suzavac, hapsila i prebijala ljude u pokušaju da razbije antivladin protest u glavnom gradu Harareu.Organizator protesta, opoziciona stranka Pokret za demokratske promene saopštila je da je povredjeno sedam osoba, od kojih je jedna u kritičnom stanju, i da je 80...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.