Petak, 16.08.2019.

19:56

Antivladini protesti u Zimbabveu: Policija koristila suzavac

Sedam osoba je povređeno, jedna od njih je u kritičnom stanju, dok je 80 osoba uhapšeno tokom antivladinih protesta u glavnom gradu Zimbabvea, Harareu.

Izvor: Tanjug

Antivladini protesti u Zimbabveu: Policija koristila suzavac
EPA-EFE/ AARON UFUMELI

Policija je koristila suzavac i tukla demonstrante kako bi ugušila protest, prenosi AP.

Do nasilja je došlo kada se nekoliko stotina demonstranata okupilo na Trgu afričkog jedinstva u centru prestonice, uprkos zabrani održavanja demonstracija koju je podržao Visoki sud.

Policija je koristila suzavac i palicama pretukla nekoliko ljudi, a jedna žena je izgubila svest nakon što je pretučena.

Organizacije za zaštitu ljudskih prava kritikovale su policiju, navodeći da je došlo do preterane upotrebe sile, što je policija demantovala.

Organizatori protesta kažu da su želeli da mirnim skupom pritisnu predsednika Emersona Mnangagvu da uspostavi prelaznu vladu koja bi se pozabavila ekonomskim problemima i organizovala kredibilne izbore.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

21 h

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: