Izvor: Blic, 13.Mar.2008, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Američki vojnici ubili devojčicu u Iraku

Američki vojnici su slučajno ubili devojčicu u iračkoj provincini Didžala, saopštila je danas američka vojska u Bagdadu.



U saopštenju se navodi da su vojnici ispalili upozoravajuće hice ka peščanom nasipu nakon štu su videli "sumnjivu ženu koja je, kao je izgledalo, davala signal nekome". Devojčica je nađena sa ranom od metka sa druge strane nasipa i vojnici su se za nju pobrinuli, pozvali hitnu pomoć, ali je ona umrla na putu za vojnu bolnicu, prenela >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je agencija Rojters.

Američka vojska je navela da se taj slučaj istražuje, mada za sada nije saopštena nikakva dodatna informacija u vezi sa ubijenom devojčicom, niti lokacija gde se incident dogodio.

U saopštenju se navodi da su vojnici delovali u oblasti etnički i verski mešovite severne iračke provincije Didžala, gde su nedavno pronađene postavljene bombe na putu i gde su američko-iračke vojne snage pokrenule brojne operacije tokom ove godine.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Irak: Vojnici ubili dete

Izvor: B92, 13.Mar.2008

Bagdad -- Američki vojnici su, kako je saopšteno, slučajno ubili jedno dete u iračkoj provinciji Dijala... Dijala je jedna od četiri severne provincije u kojoj su američke i iračke snage pokrenule niz operacija ove godine, a vojnici su izvodili operaciju na području gde su nedavno pronađene...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.