Američki general: Kina povećava vojne kapacitete

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Jun.2021, 16:46

Američki general: Kina povećava vojne kapacitete

Kina povećava svoje vojne kapacitete "veoma ozbiljnim tempom" rekao je danas američki general Mark Majli u Senatu.

On je istovremeno upozorio na rizik od pojačane pretnje po mir i globalnu stabilnost, preneo je Rojters.

"Moramo obezbediti održavanje naših konkurentnih i tehnoloških prednosti i stručnog znanja", rekao je general Majli pred Komitetom Senata za oružane snage.

SAD su već nekoliko godina postavile suzbijanje Kine u centar svoje politike >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nacionalne bezbednosti, navodi Rojters.

Dve zemlje su u sporu oko niza pitanja, od Tajvana i ljudskih prava do kineskih vojnih aktivnosti u spornom Južnom Kineskom moru, podsetila je agencija.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Američki general: Kineska izdvajanja za vojsku su "uznemirujuća"

Izvor: VOA, 11.Jun.2021, 09:35

Kada se spoje izdvajanja Rusije i Kine za vojsku premašuje se svota koju SAD za to daju, što pomaže usponu Kine na putu da postane supersila, kažu američki zvaničnici iz Pentagona. "Kombinovani ruski i kineski budžet premašuju naš" kazao je šef združenih snaga, general Mark Mili pred Odborom...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.