Al Kaida poziva na ubistva američkih diplomata

Izvor: Vesti-online.com, 15.Sep.2012, 16:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Al Kaida poziva na ubistva američkih diplomata

Ogranak Al kaide u Jemenu pozvao je muslimane da protestuju i ubiju što više američkih diplomata u islamskim zemljama zbog filma u kojem se ismeva prorok Muhamed, koji ta teroristička organizacija smatra nastavkom krstaških ratova protiv islama.

Al Kaida: Filmom vređaju proroka Muhameda  

"Ko god bude sreo američke ambasadore ili izaslanike trebalo bi da sledi primer sledbenika Omara al Muktara koji su ubili američkog ambasadora“, navodi se u saopštenju >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Al kaide, prenosi Rojters.

 

Al kaida ističe da izbacivanje ambasada treba da bude korak napred ka oslobadjanju muslimanskih zemalja od "američke hegemonije“, ukazuje se u saopštenju postavljenom na sajtu Al kaide.

 

Film, koji je objavljen u SAD, vredja našeg proroka Muhameda i deo je nastavljenih krstaških ratova, dodaje Al kaida. Ističući da se radi o ogromnom incidentu, Al kaida u pozivu ističe trebalo da se udruže resursi nacije kako bi se izbacile ambasade SAD iz muslimanskih zemalja.

 

Odbrana časti Muhameda je, kako se navodi, verska obaveza svakog muslimana.

Takodje, Al kaida ističe da muslimani, koji žive na zapadu, imaju posebnu obavezu da se uključe u napade na ključne mete.

"Oni su u većoj mogućosti da nanesu veću štetu“; konstatuje Al kaida na svom sajtu.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.