Al Bagdadi u snimku poziva borce ISIS-a da se ne predaju

Izvor: N1 televizija, 28.Sep.2017, 22:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Al Bagdadi u snimku poziva borce ISIS-a da se ne predaju

Vođa grupe Islamska država Abu Bakr al Bagdadi je u audiosnimku objavljenom danas pozvao pripadnike te grupe u Siriji i Iraku da "pruže otpor" neprijatelju.

"Vođe i vojnici Islamske države svesni su da se za Božju milost i za pobedu moraju izboriti strpljenjem i pružanjem otpora nevernicima bez obzira na njihova savezništva", istakao je vođa ISIS-a.

Ne zna se kada je snimljen taj govor koji je objavila Al Forukane, "produkcijska kuća" ISIS-a, a koja objavljuje >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << audio i videosnimke džihadističke organizacije.

"Nisu važni brojnost, oprema i snaga" neprijatelja, istaknuo je vođa ISIS koga su već nekoliko puta proglašavali mrtvim od 2014. kada je počeo uspon te grupe, a da glasine nisu potvrđene.

Al Bagdadi je u govoru napao "neverničke zemlje, Ameriku, Rusiju i Iran" koje sa svojim saveznicima na terenu odvojeno vode ofanzive protiv Islamske države u Siriji i Iraku.

Sjedinjene Države proveravaju snimak na kojem je navodno Abu Bakr al Bagdadi, ali ističu da nemaju razloga da sumnjaju u njenu verodostojnost.

"Obavešteni smo o audiosnimku koja se pripisuje Abu Bakr al Bagdadiju i radimo na njenoj proveri", rekao je izvor u obaveštajnoj službi. "Premda nemamo razloga da sumnjamo u njenu verodostojnost, to zasad ne možemo potvrditi", dodaju iz istog izvora.

Abu Bakr al Bagdadi se poslednji put pojavio u glasilu povezanom s njegovom grupom u novembru 2016. godine.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Napad iračkih snaga na Havidžu – još jedno uporište ID

Izvor: RTS, 29.Sep.2017, 18:32

Iračke snage izvele napale su severni grad Havidža, jedan od poslednjih bastiona u Iraku koji je pod kontrolom Islamske države koja i u Siriji trpi napade. . Ova akcija usledila je nakon što je Islamska država objavila...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.