Advokati: Tokom pretrage Trampove kule nisu pronađeni poverljivi dokumenti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Dec.2022, 16:30

Advokati: Tokom pretrage Trampove kule nisu pronađeni poverljivi dokumenti

Advokati bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa obavestili su ministarstvo pravde da tokom pretrage Trampove kule i jednog od njegovih golf terena nisu pronađeni novi poverljivi dokumenti.

Ovakav ishod usledio je nakon što je sudija naložio Trampovim advokatima da potvrde da se pridržavaju sudskog poziva za predaju svih poverljivih materijala, objavio je danas Vašington post.

List je naveo da je Trampov pravni tim angažovao spoljnu firmu da nedavno izvrši >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pretres njegovog golf kluba u Bedminsteru u Nju Džersiju i njegove kule u Njujorku.

Trampovi advokati su ponudili timu FBI da posmatra pretragu, ali su oni to odbili, objavio je list.

Tokom pretresa u avgustu FBI je na Trampovom imanju u Palm Biču na Floridi pronašao više od 20 kutija sa vladinim dokumentima, uključujuci 11 kompleta poverljivih spisa.

Protiv Trampa je pokrenuta federalna krivična istraga zbog zadržavanja osetljivih državnih dokumenata nakon što je napustio predsedničku funkciju u januaru 2021. godine, podseća Rojters.
Pogledaj vesti o: Vašington,   Nju Jork

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.