Pohlepa i prevara; Trampove kompanije osuđene po svim tačkama optužnice

Izvor: B92, 06.Dec.2022, 23:51

"Pohlepa i prevara"; Trampove kompanije osuđene po svim tačkama optužnice

Porota na Menhetnu proglasila je dve kompanije Tramp organizacije krivim po višestrukim optužbama za krivičnu poresku prevaru i falsifikovanje poslovnih zapisa.

Sud je falsikovanje povezao sa 15-godišnjom šemom prevare poreskih vlasti tako što kompanije nisu prijavile i platile porez na kompenzaciju najvišim rukovodiocima.

"Trump Corp." i "Trump Payroll Corp." proglašeni su krivima po svim tačkama optužbe.

Donald Tramp i njegova porodica nisu optuženi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u ovom slučaju, ali su tužioci više puta tokom suđenja spominjali bivšeg predsednika o njegovoj povezanosti sa beneficijama koje se daju određenim rukovodiocima, uključujući stanove koje finansira kompanija, zakup automobila i lične troškove.

Presuda je donešena dok se Tramp suočava sa nadzorom federalnih i državnih tužilaca zbog rukovanja poverljivim dokumentima, napora da se ponište rezultati izbora 2020. i tačnosti poslovnih zapisa i finansijskih izveštaja njegovih organizacija. On se takođe suočava sa građanskom tužbom od 250 miliona dolara od strane državnog tužioca Njujorka u kojoj se navodi da su on i njegova odrasla deca umešani u decenijsku prevaru. Državni tužilac traži da im trajno zabrani da obavljaju funkciju službenika ili direktora kompanije u državi Njujork, između ostalih kazni.

"Ovo je slučaj o pohlepi i prevari", rekao je okružni tužilac Menhetna Alvin Brag.

"Tramp Corporation" i "Tramp Pairoll Corporation" izvukle su se sa šemom koja je visokim rukovodiocima omogućila raskošne povlastice i nadoknade, dok su namerno prikrivali beneficije od poreskih vlasti kako bi izbegli plaćanje poreza. Današnjom presudom su ove Trampove kompanije odgovorne za njihovu dugotrajnu kriminalnu šemu, rekao je Brag.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Trampova organizacija proglašena krivom za poresku prevaru

Izvor: VOA, 07.Dec.2022, 00:18

Kompanija bivšeg predsjednika Sjedinjenih Država Donalda Trampa u utorak je proglašena krivom za utaju poreza, u slučaju koji je pokrenuo okružni tužilac Menhetna. Riječ je o značajnoj osudi finansijske prakse Trampovog biznisa, prenosi agencija Asošijeted pres. Porota je dva korporativna...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.