APOKALIPSA na POMOLU: Ako ODU bez dogovora, ostaće bez hrane, lekova i goriva za dve nedelje!

Izvor: BKTV News, 04.Jun.2018, 11:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

APOKALIPSA na POMOLU: Ako ODU bez dogovora, ostaće bez hrane, lekova i goriva za dve nedelje!

Alarm!

Britanska vlada je pod pritiskom da obelodani papire koji upozoravaju na apokaliptični BREXIT scenario prema kome bi se Britanci suočili sa nestašicama lekova, hrane i goriva, samo dve nedelje po napuštanju EU, ukoliko ta zemlja izađe "bez dogovora" sa Unijom, prenosi Sky.news.

Zvaničnici vlade izradili su, navodno, tri moguća scenarija za izlazak Britanije iz Evropske unije.

Sandej Tajms piše da uključuju blagu i težu verziju napuštanja Bloka >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << bez dogovora sa EU. Postoji, međutim i scenario poznat kao "Armagedon", koji podrazumeva najgoru verziju.

Kako navodi izvor lista, u drugom scenariju, koji čak i nije najgori, luka Dover bi doživela krah prvog dana izlaska, što bi dovelo do nestanka namirnica, lekova i goriva.

"Supermarketi u Kornvolu i Škotskoj bi ostali bez hrane za nekoliko dana, a bolnice bi ostale bez lekova za dve nedelje", piše list.

"Ovo nije za šalu. Naše javne službe susrešće se sa potpunim kolapsom, ako se BREXIT dogodi bez dogovora sa EU", upozoravaju pojedini stručnjaci.

Ovi dokumenti, navodno, bili su pripremljeni za Međuministarsku grupu koja radi na strategiji za izlazak iz EU (DExEU).

Zvaničnici potvrđuju da se intezivno razmatraju svi mogući scenariji. Oni naglašavaju da je vlada već uložila 700 miliona funti na pripreme za BREXIT, s tim da je predviđeno još tri milijarde funti.

Negiraju, međutim, ovaj apokaliptični scenario, dodajući da će Britanija sigurno postići dogovor sa EU, ali da se paralelno razmatraju i moguće posledice izlaska bez dogovora.

Portparol međuministarske grupe DExEU odbacio je ove tvrdnje kao potpunu neistinu.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.