Izvor: B92, 28.Maj.2010, 13:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

1.000 mrtvih vojnika u Avganistanu

Kabul -- Broj američkih vojnika koji su poginuli u Avganistanu popeo se danas na 1.000, javila je agencija AP, na osnovu evidencije koju vodi.

Hiljaditi vojnik SAD poginuo je u eksploziji mine postavljene na putu na jugu Avganistana.

AP zasniva svoju evidenciju o američkim gubicima na izveštajima Pentagona o pogibijama vojnika i vojnog personala u sukobima u Avganistanu, Pakistanu i Uzbekistanu.

Prva američka žrtva u Avganistanu bio je oficir prve klase >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Nejtan Ros Čepmen iz San Antonija, iz Teksasa, koji je nastaradao u prepadu izvršenom 4. januara 2002. godine, pošle sastanka sa avganisanskim liderima u provinciji Host. On je ostavio iza sebe suprugu i dvoje dece.

Za sada se ne zna ime vojnika koji je danas poginuo.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.