Izvor: RTS, 29.Nov.2023, 11:09

Кијев: Руски напад дроновима и ракетама на Украјину; Собјанин: Уништена беспилотна летелица лансирана ка Москви

Рат у Украјини – 644. дан. Русија је током ноћи лансирала 21 беспилотну летелицу и три крстареће ракете на Украјину, саопштиле су украјинске ваздухопловне снаге. Раније данас, Министарство одбране саопштило је да је Црноморска фрегата Руске Федерације извршила напад >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << са четири крстареће ракете на украјинску војну инфраструктуру, док је градоначелник Москве Сергеј Собјанин саопштио да је руска ПВО уништила дрон који су украјинске снаге лансирале ка руској престоници. Генерални секретар НАТО Јенс Столтенберг рекао је да НАТО треба да почне да ради на конкретним корацима како би помогао Украјини да се прикључи тој организацији.
Руско Министарство одбране саопштило је да су у ваздушном нападу московских снага уништени контролни центар и оклопна возила украјинске војске у Доњецкој области.

Званичник украјинске војне обавештајне службе рекао је да је супруга шефа те шпијунске агенције Марија Буданова отрована и да се налази на лечењу у болници.
Будући да су бугарске власти дозволиле да авион руског министра спољних послова Сергеја Лаврова прелети бугарски ваздушни простор како би допутовао на самит ОЕБС-а у Северној Македонији, балтичке земље најавиле су да ће бојктовати скуп.
Генерални Секретар НАТО Јенс Столтенберг рекао је да су министри спољних послова чланица Алајансе поновили одлучност да подрже Украјину на њеном путу ка Алијанси, као и њеној одбрани у рату са Русијом. 
Навео је, између осталог, да је Немачка обећала осам милијарди евра за следећу годину, а Холандија више од две милијарде.
Међутим, министар спољних послова Мађарске Петер Сијарто тврди да су његове колеге у НАТО-у признале да је контраофанзива украјинских оружаних снага неуспешна, као и да је по резултатима далеко испод њихових очекивања.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.