Читај ми!

РАТ У УКРАЈИНИ

НАТО: Подршка Украјини остаје непромењена; Кијев: У нападу у Херсону убијено пет руских званичника

Рат у Украјини – 644. дан. Русија је током ноћи лансирала 21 беспилотну летелицу и три крстареће ракете на Украјину, саопштиле су украјинске ваздухопловне снаге. Раније данас, Министарство одбране саопштило је да је Црноморска фрегата Руске Федерације извршила напад са четири крстареће ракете на украјинску војну инфраструктуру, док је градоначелник Москве Сергеј Собјанин саопштио да је руска ПВО уништила дрон који су украјинске снаге лансирале ка руској престоници. Финско јачање границе са Русијом могло би да изазове тензије, поручује Кремљ. Мађарски министар спољних послова Петер Сијарто изјавио је да Мађарска никада неће испоручити оружје Украјини.

НАТО: Подршка Украјини остаје непромењена; Кијев: У нападу у Херсону убијено пет руских званичника НАТО: Подршка Украјини остаје непромењена; Кијев: У нападу у Херсону убијено пет руских званичника

Руско Министарство одбране саопштило је да су у ваздушном нападу московских снага уништени контролни центар и оклопна возила украјинске војске у Доњецкој области.

Званичник украјинске војне обавештајне службе рекао је да је супруга шефа те шпијунске агенције Марија Буданова отрована и да се налази на лечењу у болници.

Будући да су бугарске власти дозволиле да авион руског министра спољних послова Сергеја Лаврова прелети бугарски ваздушни простор како би допутовао на самит ОЕБС-а у Северној Македонији, балтичке земље најавиле су да ће бојктовати скуп.

Генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг рекао је да су министри спољних послова чланица Алајансе поновили одлучност да подрже Украјину на њеном путу ка Алијанси, као и њеној одбрани у рату са Русијом. 

Навео је, између осталог, да је Немачка обећала осам милијарди евра за следећу годину, а Холандија више од две милијарде.

Међутим, министар спољних послова Мађарске Петер Сијарто тврди да су његове колеге у НАТО-у признале да је контраофанзива украјинских оружаних снага неуспешна, као и да је по резултатима далеко испод њихових очекивања.

среда, 22. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара