Izvor: RTS, 11.Avg.2023, 14:10

Мушкарац који је убио три особе у Градачцу извршио самоубиство

Мушкарац који је у Градачцу убио супругу и још две особе извршио је самоубиство пред полицијом, јављају медији у БиХ. Најмање три особе су повређене. У Градачцу проглашена тродневна жалост.
Полиција је блокирала Градачац и излазе из града у потрази >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << за убицом који је на Инстаграму пренео убиство супруге и током потраге качио нове објаве.

Према наводима медија из БиХ, након што га је полиција опколила, убица је извршио самоубиство.
Тужилаштво је саопштило да су у пуцњави најмање три особе повређене. Међу рањенима је и један полицајац.
"Полицијски службеници су на лицу места и предузимају потребне мере и радње”, навели из кантоналног МУП.
Мушкарац се, пре него што је извршио самоубиство, током потере за њим укључио уживо путем Инстаграма.
Медији наводе да је полиција на терену и да је цео град блокиран.
Убица има криминалну прошлост. Како пишу медији у БиХ, био је ухапшен 2014. године због покушаја кријумчарења 806 килограма марихуане у Хрватску, а две године касније за њим је расписана међународна потерница због насилничког понашања према полицајцу.
У последње време, како се могло видети на његовим налозима на друштвеним мрежама, био је активан у свету фитнеса, одлазио је на такмичења и држао личне тренинге.
Тродневна жалост у Градачцу На предлог градоначелника Градачца Едиса Дервишагића на подручју тог града проглашена је тродневна жалост.
Како је казао Дервишагић, тродневна жалост почиње у суботу, а његову одлуку је подржао и Колегијум Градског већа Градачца у проширеном саставу.
Министар за људска права и избеглице Босне и Херцеговине Севлид Хуртић затражиће хитну седницу Већа министара како би се разматрао предлог о проглашењу дана жалости и у целој БиХ.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.