Izvor: RTS, 06.Apr.2023, 06:12

Руске трупе направиле продор у Бахмуту; Мађарска против сваке одлуке НАТО која би водила у сукоб са Русијом

Рат у Украјини – 406. дан. Док се и даље воде исцрпљујуће борбе у украјинском граду Бахмуту, председник Володимир Зеленски по први пут рекао да би украјинске трупе могле да буд опкољене. Белоруски председник Александар Лукашенко допутовао је у Москву. Верује се да >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ће са руским председником Владимиром Путином разговарати и о рату у Украјини и размештању руског тактичког нуклеарног наоружања у Белорусији.
Русија је починила ратне злочине у Украјини који морају бити кажњени, рекао је пољски председник Анџеј Дуда током посете украјинског председника Володимира Зеленског Пољској.

Зеленски је изјавио да је ситуација у Бахмуту веома тешка, да би украјинске трупе могле да буду опкољене и да му је најважније да заштити животе војника.
Мађарска неће подржати ниједну одлуку НАТО, ни оне које буду донете на предстојећем самиту алијансе у јулу, уколико те одлуке воде ка директном сукобу са Русијом, изјавио је мађарски министар спољних послова Петер Сијарто.
Шеф међународне агенције за атомску енергију Рафаел Гроси разговарао је у Каљинграду са руским званичницима о украјинској НЕ Запорожје над којом од почетка рата контролу имају руске снаге.
Украјински авион срушио се на руску територију у Клинцовском округу, саопштиле су руске безбедносне службе. Тврде да су руски граничари ухапсили пилота који је покушао да побегне на украјинску територију. Специјална служба покренула поступак против прекршилаца државне границе.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.