Izvor: Glas javnosti, Beta, 07.Maj.2010, 07:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NBS povećala limit za ratu kredita na 40 odsto plate

BEOGRAD - Građani Srbije će od danas moći da se više zadužuju u bankama jer je Narodna banka Srbije povećala limit za mesečnu ratu kredita sa 30 na 40 odsto zarade, a za stambene kredite sa 50 na 60 odsto.

Uslov za odobravanje veće pozajmice je da se klijent najvećim delom zadužuje u valutu u kojoj mu se isplaćuju redovna primanja. To ne znači, kako se navodi u saopštenju NBS, da će na veće iznose kredita moći da računaju samo građani koji imaju primanja u dinarima >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << i zadužuju se u domaćoj valuti, već i oni koji se zadužuju u dinarima sa valutnom klauzulom, ali ukoliko istovremeno imaju primanja u stranoj valuti ili sa valutnom klauzulom. Za građane koji ne ispunjavaju te uslove važiće dosadašnji limit od 30 odsto i 50 odsto za stambene kredite.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.