Šormaz: Kandidovaću se za predsednika SNS-a

Izvor: Beta, 28.Apr.2023, 14:50

Šormaz: Kandidovaću se za predsednika SNS-a

Član Glavnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) Dragan Šormaz izjavio je danas da će se kandidovati za predsednika te stranke ukoliko se Aleksandar Vučić, kako je rekao, zaista povuče s mesta predsednika SNS-a.Šormaz je u intervjuu agenciji Beta kazao da SNS nije menjala program, ali da je poslednjih godina promenila politiku."Kada sam se 2010. godine učlanio u SNS, u vrhu stranke mi je rečeno da će glavni cilj biti članstvo u Evropskoj uniji i rešavanje kosovskog pitanja. Danas, posle više od deset godina na vlasti, evrointegracije su potpuno zaustavljenje, a kosovsko pitanje nije rešeno. U Srbiji ne funkcioniše pravna država, a ugrožena je i sloboda medija", rekao je Šormaz.Na pitanje da li se na predstojećoj vanrednoj Skupštini SNS-a, zakazanoj za 27. maj, mogu očekivati značajnije kadrovske promene, Šormaz je kazao da su promene najavljene, ali da ne zna da li će se i dogoditi."Ako je predsednik Vučić stvarno odlučio da se povuče s mesta predsednika, ja razmišljam da se kandidujem za predsednika stranke. Na skupštini bi, u tom slučaju, trebalo da bude nekoliko kandidata za predsednika i da članstvo odluči ko će voditi stranku u narednom periodu", istakao je on.Upitan kakve bi promene trebalo da donese novo rukovodstvo, Šormaz je ...
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šormaz: Kandidovaću se za predsednika SNS ukoliko se Vučić zaista povuče

Izvor: Radio 021, 28.Apr.2023

Član Glavnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) Dragan Šormaz izjavio je da će se kandidovati za predsednika te stranke ukoliko se Aleksandar Vučić, kako je rekao, zaista povuče s tog mesta.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.