SPS i SNS bi na izborima 2022. trebalo da nastupe ujedinjeni

Izvor: B92, 25.Okt.2020, 12:22

"SPS i SNS bi na izborima 2022. trebalo da nastupe ujedinjeni"

Na vanrednim parlamentarnim i redovnim predsedničkim i gradskim izborima 2022. godine socijalisti treba da nastupe ujedinjeni sa SNS-om, rekao je Ivica Dačić.

"Ako dođe do ujedinjenja opozicije, logično je da i mi imamo front", naveo je predsednik Skupštine >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ivica Dačić.

On je rekao da objektivno postoji potreba da se uporedo sa predsedničkim izborima organizuju i parlamentarni i će buduća vlada, za koju očekuje da će biti izglasana 28. oktobra, biti "koncentraciona vlada, a one su uglavnom ograničenog trajanja".

O eventulanom zajedničkom nastupu sa SNS na izborima 2022. godine Dačić je rekao da je to njegovo mišljenje i da ne zna da li se s njim slaže Vučić i članovi Socijalističke partije Srbije.

Dačić je rekao da je protiv ekspertske vlade, jer "svi političari treba da budu eksperti i da znaju svoj posao", ali i zbog toga što eksperti koji su deo vlade ne snose poltičku odgovornost kada tu vladu napuste.

On je rekao da u njegovoj oblasti, politikologiji, "ne priznaje da je iko bolji od njega" i dodao da je bio "najbolji student u istoriji Fakulteta političkih nauka".

Dačić je rekao da u razgovorima sa Vučićem nije bilo reči o broju ministara i sastavu vlade "nego o tome šta možemo da uradimo za Srbiju".

Nebitno je da li će SPS imati dva ili tri ministarstva. Treba očuvati potencijal od 350.000 glasova koliko je SPS dobio na izborima, jer SPS "ne može da živi na račun stare slave", rekao je Dačić.

Komentarišući cene u skupštinkosm restoranu, Dačić je rekao da njime upravlja Uprava za zajedničke organe, a ne Skupština i da je u ostalim restoranima skuplje, jer razliku u pripremi hrane i posluživanju "uzima restoran".

Dačić je rekao da se njegova i Vučićeva ideologija "razlikuju", ali da imaju "iste ciljeve" i da su prijatelji.

Vučić je "odobrio" kampanju za povlačenje priznanja Kosova, rekao je Dačić i istakao i da su oni "u enciklopedije uveli izraz 'otpriznavanje'", kao i da to "niko na svetu nije radio osim njih dvojice".
Pogledaj vesti o: Predsednički izbori

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.