Izvor: Radio 021, 25.Okt.2020, 08:35

Dačić: Na sledećim izborima socijalisti treba da nastupe ujedinjeni sa SNS

Na vanrednim parlamentarnim i redovnim predsedničkim i gradskim izborima 2022. godine socijalisti treba da nastupe ujedinjeni sa Srpskom naprednom strankom (SNS), jer ako dođe do ujedinjenja opozicije, logično je da i mi imamo front, izjavio je predsednik SPS-a Ivica Dačić.

On je rekao da objektivno postoji potreba da se uporedo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << sa predsedničkim izborima organizuju i parlamentarni i će buduća vlada, za koju očekuje da će biti izglasana 28. oktobra, biti "koncentraciona vlada, a one su uglavnom ograničenog trajanja".

O eventualnom zajedničkom nastupu sa SNS na izborima 2022. godine Dačić je rekao da je to njegovo mišljenje i da ne zna da li se s njim slaže Vučić i članovi Socijalističke partije Srbije (SPS).

Povodom najava novih ministarstava, Dačić je rekao da je procenjeno da bi bilo dobro da Srbija ima ministarstva za selo, populacionu politiku i demografiju i dijalog jer je "cilj da Srbija ima više dece, da selo ne ostane prazno i da se pokuša da se vodi dijalog sa različitim političkim grupama, što ponekad izaziva društvene konflikte".

Naveo je da je protiv ekspertske vlade, jer "svi političari treba da budu eksperti i da znaju svoj posao", ali i zbog toga što eksperti koji su deo vlade ne snose političku odgovornost kada tu vladu napuste. Izjavio je i da u njegovoj oblasti, politikologiji, "ne priznaje da je iko bolji od njega" i dodao da je bio "najbolji student u istoriji Fakulteta političkih nauka".

"Nebitno je da li će SPS imati dva ili tri ministarstva. Treba očuvati potencijal od 350.000 glasova koliko je SPS dobio na izborima, jer SPS ne može da živi na račun stare slave", rekao je Dačić.

Ako su tačne informacije, Nikola Selaković je dobar izbor za novog ministara spoljnih poslova, rekao je Dačić i dodao da je s njim imao odličnu saradnju.

Kako je naveo, njegova i Vučićeva ideologija se "razlikuju", ali imaju "iste ciljeve" i prijatelji su.

Autor: FoNet

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Predsednički izbori,   Srpska Napredna Stranka

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"SPS i SNS bi na izborima 2022. trebalo da nastupe ujedinjeni"

Izvor: B92, 25.Okt.2020

Na vanrednim parlamentarnim i redovnim predsedničkim i gradskim izborima 2022. godine socijalisti treba da nastupe ujedinjeni sa SNS-om, rekao je Ivica Dačić..."Ako dođe do ujedinjenja opozicije, logično je da i mi imamo front", naveo je predsednik Skupštine Ivica Dačić...On je rekao da objektivno...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.