SNS u ponedeljak i o izborima?

Izvor: B92, 02.Feb.2013, 13:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS u ponedeljak i o izborima?

Beograd -- Kako B92 nezvanično saznaje sastanak predsedništva SNS biće održan najverovatnije u ponedeljak, a jedna od tema mogli bi biti i vanredni parlamentarni izbori.

Ipak, kako kažu izvori B92, trenutno je najvažnije dobijanje datuma za početak pregovora sa EU, od čega će zavisiti dalji koraci.

Svi detalji trebalo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bi da budu poznati u martu.

U SNS kažu da će odluke uvek donositi u skladu sa interesom naroda, a ne na osnovu stranačkog rejtinga, ali i da će insistirati na sprovođenju istrage i hapšenju odgovornih u aferama Šarić i Galenika.

Inače, mogućnost vanrednih izbora se već dugo spominje u javnosti, pa je tako nedavno potpredsednik Vlade Rasim Ljajić izjavio da je protiv njih, ali i da ne bi "stavio ruku u vatru" da ih neće biti ove godine.

"Ako će raspisivanje izbora i dalje biti glavna i svakodnevna tema u državi, onda je bolje za Srbiju da se raspišu odmah. Najgore je da čitavu godinu svi spekulišu o padu vlade i vanrednom glasanju, umesto da se bavimo ekonomijom i suštinskim temama za život građana", rekao je Ljajić.

Na drugoj strani, ministarka za regionalni razvoj Verica Kalanović ocenila je u četvrtak da su priče o prevremenim izborima "preterane".

Predsednik Demokratske stranke Dragan Đilas zatražio je raspuštanje parlamenta i hitno raspisivanje prevremenih izbora.

Ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić kaže da nema vremena za priče o novim izborima u Srbiji i da od njegove stranke u tom smislu ništa ne zavisi.

Predsednik SDPS i ministar trgovine Rasim Ljajić kaže da prevremeni izbori nisu dobro rešenje i da ne veruje da jedna afera može da sruši Vladu.

Predsednik Partije ujedinjenih penzionera Srbije Jovan Krkobabić izjavio je da bi raspisivanje izbora sada bilo štetna i bespotrebna avantura.

Demokratska stgranka Srbije navodi da premijer Dačić smesta treba da podnese ostavku zbog kontakata sa klanom odbeglog narko-bosa Darka Šarića.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sednica Predsedništva SNS u ponedeljak: Biće reči i o vanrednim izborima?

Izvor: S media, 02.Feb.2013

Sednica Predsedništva Srpske napredne stranke biće održana u ponedeljak, nezvanično saznaje Tanjug. U toj stranci nisu mogli da preciziraju teme sastanka...Odnosi u Vladi, kao i pitanje vanrednih parlamentarnih izbora mogli bi da budu jedna od tema sastanka, sudeći po činjenici da mediji, ali i...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.