SNS: PES vređa slobodnu volju građana Srbije

Izvor: B92, 26.Apr.2016, 20:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS: PES vređa slobodnu volju građana Srbije

Beograd -- SNS ocenila je da PES i njen predsednik Sergej Stanišev neutemeljenim i pristrasnim napadima na SNS vređaju slobodnu volju građana Srbije.

Prema navodima naprednjaka, optužbe o neregularnostima izbornog procesa kao i pozivanje na nezavisne posmatrače i OEBS, "proizvoljne su i pokazuju manjak objektivnosti i demokratskog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ponašanja".

"Na slobodnim izborima, građani Srbije su preko 48 odsto glasova dali SNS-u i zaista je nedopustivo vređati slobodnu volju građana jer se Staniševu i socijalistima ne sviđa SNS", stoji u saopštenju.

SNS je dodala da je kao stranka koja je "pokazala da poštuje evropske vrednosti i demokratske procedure", tražila ponovno prebrojavanje glasova kako bi zaštitila izbornu volju građana Srbije, što kako se navodi, mogu da traže i druge stranke.

"Očekujemo da PES pozdravi ovaj demokratski čin SNS-a i poštovanje demokratskih vrednosti slobodnih izbora", piše u saopštenju.

Predsednik Partije evropskih socijalista (PES) Sergej Stanišev ocenio je ranije tokom dana da način vođenja kampanje u Srbiji i način na koji se glasalo ukazuju da izbori nisu bili fer i slobodni.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.