Ovo su huligani koji su kamenjem gađali demonstrante u Novom Sadu

Izvor: Luftika.rs, 04.Dec.2021, 17:05

Ovo su huligani koji su kamenjem gađali demonstrante u Novom Sadu

Grupa od nekoliko mlađih muškaraca je tokom protesta u Novom Sadu, najpre provociralo učesnike demonctracija, a potom su kamenjem gađali okupljene građane.
Kamenje je bilo unapred pripremljeno, a pretpostavlja se da je ova grupa aktivista Srpske napredne stranke.
Navijači i provokatori su gađali građane kamenicama, upotrebljen je i biber sprej, nakon čega je povređen jedan snimatelj. Demonstranti >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << su ih u više navrata oterali. Povređen je, prema nekim informacijama, pripadnik navijačke grupe.

Nekoliko momaka sedelo je u kolima noseći maske i kačkete, neki od njih su izašli i počeli da snimaju okupljene tražeći da prođu, što im ovi nisu dopustili. Ubrzo je doslo do koškanja, a potom i do tuče.
Neki od provokatora su bacali kamenje i limenke.

Stampedo se dogodio nakon što je jedan od okupljenih momaka s kačketima i maskama prišao iza leđa jednom od demonstranata i udario ga pesnicom u glavu.
Nepoznati muškarci nasuprot Limanskog parka bacili su kamenje na narod koji mirno protestvovuje, da bi ih isprovocirali. Došlo je i do sukoba kada je jedan od ubačenih mladića udario demonstranta pesnicom u glavu.

Zatim su se dali u beg između blokova zgrada unutar novosadskog naselja Liman a nekolicina okupljenih, mlađih građana potrčala su za njima da bi ih oterali sa mesta protesta.
Kako javljaju reporteri jedan od napadača je uhvaćen, a okupljeni demonstranti su ga oborili na zemlju i šutirali.
Oni su potom pobegli uz Most slobode.
Potom je izbila nova tuča. Policije nema nigde i 192 linija je pritom sve vreme nedostupna.
U Novom Sadu demonstranti propustili kola Hitne pomoći (VIDEO)

Nastavak na Luftika.rs...






Povezane vesti

Novinarsko udruženje: Policija da nađe napadače na snimatelja u Novom Sadu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 05.Dec.2021, 11:28

Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) zatražilo je od Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) da hitno sazna ko je napao snimatelja koji radi za medije tog udruženja tokom protestnih blokada u Novom Sadu 4. decembra. U saopštenju NDNV od 5. decembra se navodi da su nepoznati muškarci koji...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.