OBRAČUN PROTIVKANDIDATA Velja Ilić: Todorović tužio Čačak, a hoće da ga vodi; Todorović: To je laž

Izvor: Blic, 20.Apr.2016, 22:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OBRAČUN PROTIVKANDIDATA Velja Ilić: Todorović tužio Čačak, a hoće da ga vodi; Todorović: To je laž

Milun Todorović, kandidat SNS za gradonačelnika Čačka, podneo je tužbeni zahtev od 387 miliona dinara protiv grada koji bi nakon izbora trebalo da vodi.

Ovo je izjavio jedan od njegovih protivkandidata za gradonačelničku funkciju Velimir Ilić, lider Nove Srbije, naglasivši da je Todorović sa pozicije izvršnog direktora “Autočačka” potpisao punomoćje advokatima za naplatu štete koju je ova kompanija pretrpela tokom obilnih poplava u čačanskom kraju. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Osim grada Čačka, tužbenim zahtevom obuhvaćena su i Republika Srbija i “Dunav osiguranje”.

- Neshvatljivo da čovek koji se kandiduje za gradonačelnika mesec dana pre izbora tuži grad koji bi trebalo da vodi i traži da se naplati šteta koja bi ispraznila budžet. Da li on možda na mesto gradonačelnika dolazi da bi sve to realizovao? Mislim da je nezabeleženo u istoriji da budući gradonačelnik tuži grad na čijem bi čelu za mesec dana trebalo da se nađe - kaže Ilić.

Prema njegovoj proceni, grad bi na ime odštetnog zahteva trebalo da plati preko 150 miliona.

- To bi bila katastrofa za budžet. Svi budžetski korisnici bili bi u problemu zbog toga - ističe lider Nove Srbije.

Milun Todorović navodi da kaže da se radi o tužbenom zahtevu prema osiguravajućoj kući, ali za štetu nastalu nakon majskih poplava 2014. godine.

- Kompanija „Autočačak“, u kojoj sam generalni direktor, nije tužila grad Čačak i Srbiju zbog štete u poplavama 2014, već osiguravajuću kuću -kaže Milun Todorović, kandidat SNS za gradonačelnika Čačka. On je naveo da je Velimir Ilić, koji je izneo ove tvrdnje, “slagao kao i mnogo puta do sada”.

- Jedina istina je da je kompanija koju vodim, tokom poplava 2014. pretrpela štetu u milionima evra i da smo uputili odštetni zahtev prema osiguravajućoj kući koja nije postupila u skladu sa polisom – kaže Todorović. On dodaje da “ne želi da se valja u političkom blatu“, dodavši da je to “disciplina u kojoj Velimir Ilić rado učestvuje”.

TO BI BIO VELIKI PROBLEM

Ekonomista Dragan Vučetić iz DS kaže da bi, ako su navodi Velimira Ilića tačni, funkcionisanje grada bilo ugroženo.

„Ovaj odštetni zahtev je dvostruko veći od godišnjih izdvajanja za kulturu. To govori o razmerama problema za Čačak ako bi bila doneta presuda o isplati odštete“, kaže Vučetić.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.