Đurić: Da se Janković pita, Srbija ne bi ni bila država

Izvor: RTS, 30.Sep.2018, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đurić: Da se Janković pita, Srbija ne bi ni bila država

Saša Janković ne vidi problem u tome što teroristi naoružani dugim cevima zastrašuju i šikaniraju Srbe na severu Kosova i Metohije, ali mu smeta to što Srbija pokazuje odlučnost da svoj narod zaštiti, saopštio je potpredsednik Glavnog odbora SNS-a Marko Đurić.
Predsednik Pokreta slobodnih građana i Građanskog bloka >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << 381 Saša Janković ocenio je da izjave predsednika Vučića u vezi sa dešavanjima na Kosovu i Metohiji pokazuju da "neće prezati od toga da Srbiju uvuče u tragičan konflikt".

"Šizofrena i psihotična mržnja prema predsedniku Aleksandru Vučiću, koju iskazuju pojedinci iz opozicije pokazatelj je potpunog bankrotstva njihovih politika, a prezir koji iskazuju prema sopstvenom narodu je veći i snažniji od mržnje albanskih ekstremista", istakao je Đurić.
Prema njegovim rečima, da se Janković išta pita, Srbija ne bi ni imala vojsku, ni samostalnost, a verovatno ne bi ni bila država.
On je dodao da politika predsednika Vučića je u svemu i dosledno politika mira, a napadajući takvu politiku Janković postaje taj koji priziva ratove i sukobe, "i to ratove i sukobe iz kojih Srbija treba da izađe poražena, jer što je veći poraz Srbije to je veća njegova radost i pobeda".
Đurić je, povodom Jankovićevih poziva da se dogovor o Kosovu i Metohiji pravi "sa demokratskim i građanskim strukturama u Prištini", dodao da mora da ga obavesti da takve strukture ne postoje, "ali njegovo neznanje je razumljivo jer godinama nije prošao ni blizu naše južne pokrajine".
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

DSS i PSG o referendumu u Makedoniji

Izvor: RTS, 01.Okt.2018, 17:27

Predsednik Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović ocenio je da je makedonski narod odbijanjem da izađe na referendum o promeni imena zemlje pokazao kako se brani nacionalni interes i da će to osnažiti i patriotske snage u Srbiji. Predsednik Građanskog bloka 381 i Pokreta slobodnih građana...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.