DSS i PSG o referendumu u Makedoniji

Izvor: RTS, 01.Okt.2018, 17:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DSS i PSG o referendumu u Makedoniji

Predsednik Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović ocenio je da je makedonski narod odbijanjem da izađe na referendum o promeni imena zemlje pokazao kako se brani nacionalni interes i da će to osnažiti i patriotske snage u Srbiji. Predsednik Građanskog bloka 381 i Pokreta slobodnih građana Saša Janković poručio je makedonskom premijeru Zoranu Zaevu da je uveren da će naći snage i načina da nastavi i sprovede, na demokratski način, politiku rešavanja nasleđenih problema, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << hrabrih političkih iskoraka i jasne vizije moderne Makedonije.
Miloš Jovanović je čestitao makedonskom narodu na odbrani nacionalnog interesa.
"Čestitam makedonskom narodu koji ne naseda na 'šargarepe' Zapada i ume da brani svoj nacionalni interes. Odolevši ogromnim pritiscima, Makedonci su starijim, istorijskim nacijama dali primer samosvesti i samopoštovanja većinskim odbijanjem da učestvuju na farsičnom referendumu o promeni naziva države", naveo je u saopštenju Jovanović.
Dodao je da ostaje da se vidi da li će i na koji način "korumpirana, ucenjena i od strane zapadnih sila instalirana marionetska vlast pokušati da uvede Makedoniju u NATO suprotno volji naroda, ispunjavajući uslov menjanjem naziva države i da li će u tome uspeti, kao što je to učinila crnogorska".
"Srpski narod iz makedonskog referenduma treba da izvuče pouku da je otpor moguć. I više od toga – da je odlučan narodni otpor vlasti neophodan i častan, kako bi politika suprotna nacionalnim interesima doživela potpuni poraz", zaključio je predsednik DSS-a.
Predsednik Građanskog bloka 381 i Pokreta slobodnih građana Saša Janković poručio je premijeru Makedonije Zoranu Zaevu da je uveren da će naći snage i načina da nastavi i sprovede, na demokratski način, politiku rešavanja nasleđenih problema, hrabrih političkih iskoraka i jasne vizije moderne Makedonije.
"Želim da Vam, posebno sada, uputim podršku i podstrek da istrajete u naporima za rešavanje ključnih pitanja i modernizaciju Vaše zemlje, prijateljske Makedonije", poručio je Janković.
"Naše države i region ne mogu da budu dobro mesto za život bez političke hrabrosti i istrajnosti", istakao je Janković, navodi se u saopštenju.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Janković: Podrška Zaevu

Izvor: Danas, 01.Okt.2018

Predsednik Građanskog bloka 381 i Pokreta slobodnih građana Saša Janković poručio je danas premijeru Makedonije Zoranu Zaevu da je uveren da će naći snage i načina da nastavi i sprovede, na demokratski način, politiku rešavanja nasleđenih problema, hrabrih političkih iskoraka i jasne vizije...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.