Izvor: eKlinika.rs, 03.Jul.2025, 15:00

Bolesti koje se prenose hranom češće su tokom leta: Na trovanje ukazuje 6 simptoma

Bolesti koje se prenose hranom češće su tokom leta zbog nekoliko faktora koje se dovode u vezu sa spoljašnjom temperaturom, rukovanjem hranom i povećanim aktivnostima na otvorenom. Kako bi se sprečile bolesti koje se prenose hranom, neophodno je da se poštuju propisana pravila i  praksa rukovanja hranom, skladištenja i higijene, što posebno važi za letnje mesece.
Bolesti koje se prenose hranom su najčešće 3 vrste infekcija Tokom leta, zbog visokih temperatura i nepravilnog skladištenja hrane, povećava se rizik od bolesti koje se prenose hranom ili trovanje hranom.
Bakterijske infekcije Najčešći uzroci bolesti tokom leta su:
Salmoneloza – izvor su sirova jaja, piletina, nedovoljno...

Nastavak na eKlinika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta eKlinika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta eKlinika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.