DANAS NASTAVAK KONSULTACIJA O MANDATARU: Predsednik Vučić razgovaraće sa predstavnicima lista SNS i SPS

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Mar.2024, 09:05

DANAS NASTAVAK KONSULTACIJA O MANDATARU: Predsednik Vučić razgovaraće sa predstavnicima lista SNS i SPS

Očekuje da imaju većinu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nastavlja danas konsultacije o kandidatu za predsednika Vlade Srbije razgovorima sa listama "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" i "Ivica Dačić - premijer Srbije".

Vučić je razgovore sa Socijalističkom partijom Srbije, odnosno listom "Ivica Dačić - premijer Srbije", u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike, zakazao za 10 časova, a sa listom "Aleksandar >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Vučić - Srbija ne sme da stane" u 12.30.

Vučić je ranije rekao da će u ponedeljak razgovarati sa predstavnicima Socijalističke partije Srbije i liste Srbija ne sme da stane, te da očekuje da će ga tada obavestiti da imaju većinu i da će moći da obaveste javnost ko bi trebalo da bude novi mandatar za sastav vlade.

Potpredsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Šapić najavio je, posle sednice Predsedništva, da će u ponedeljak delegacija te stranke ići na konsultacije o mandataru kod predsednika Srbije Aleksandra Vučića i da će ga tada obavestiti da postoji većina za fomiranje vlade.

- Većina o formiranju vlade postoji i o tome će biti upoznat predsednik države - rekao je Šapić na konferenciji za novinare u sedištu SNS.

Predsednik Srbije je u subotu rekao da je u skladu sa Ustavom uputio poziv za razgovore o kandidatu za predsednika vlade predstavnicima 10 izbornih lista, do sada je obavio pet i obaviće još dva, sa SPS i listom "Srbija ne sme da stane", u ponedeljak.

Tri liste - lista Stranke demokratske akcije Sulejmana Ugljanina, baš kao i prošli put, nije želela da dođe na razgovore, kao ni predstavnici liste Nove Demokratske stranke Srbije i liste Srbije protiv nasilja, koji su već u javnosti rekli da neće da se pojave.

Vučić je u ponedeljak, 26. februara započeo konsultacije o mandataru, a razgovore je obavio sa manjinskim listama - Politička borba Albanaca se nastavlja – Šaip Kamberi i Ruska stranka – Slobodan Nikolić.

Na Andrićevom vencu bili su i predstavnici liste Saveza vojvođanskih Mađara, kao i liste čiji su nosioci Usame Zukorlić i Tomislav Žigmanov, liste "Mi - glas iz naroda".

Izvor: Tanjug
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Danas na konsultacijama kod Vučića SPS i SNS

Izvor: Danas, 04.Mar.2024

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nastavlja danas konsultacije o formiranju nove Vlade Srbije i izboru mandatara, a na njegov poziv u 10 sati odazvaće se predstavnici liste "Ivica Dačić - Premijer Srbije", dok će nešto kasnije, oko 12.30 časova na Andrićev venac doći izaslanici liste "Aleksandar...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.