Cvijan: SNS nasledila državu - zgarište

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Dec.2012, 20:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cvijan: SNS nasledila državu - zgarište

BEOGRAD -

"Država, koju je nasledila SNS posle izbora voljom građana, nije ruševina već zgarište", istakao je gostujući u emisiji "1 na 1" Radio – televizije Vojvodine (RTV) Vladimir Cvijan narodni poslanik Srpske napredne stranke (SNS).

Cvijan je istakao da se u oblasti pravosuđa prvenstveno zavodi red i da je to što je ministar Selaković formirao radnu grupu veliki pomak, za razliku od, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kako je istakao, bivšeg režima gde su se pisali zakoni u tajnim odborima.

On je naveo i da u budućim izmenama krivičnog zakona treba da bude da svi ljudi koji u vršenju svoje delatnosti dožive napad moraju biti zaštićeni.

"Svi treba da dobiju zaštitu, potrebno je zaštiti sve koji aktivno učestvuju u borbi protiv korupcije", istakao je Cvijan.

On je naveo i da će biti proveravani svi u borbi protiv korupcije i da će poslanički klub SNS podržati sve napore da se reše problemi građana koji žive na severu Kosova.

Cvijan je rekao i da sam čin predsednika Nikolića za predstavljanje platforme o Kosovu veoma znači i da je velika hrabrost izaći sa nekim dokumentom.

On je izjavio da je tkz. katalonski model nešto što je upotrebio i Vojislav Koštunica i da je bitno da Srbija učini maksimum za građane koji žive na Kosovu.

Cvijan je naveo da se odluke Ustavnog suda o zabranjenim organizacijama moraju poštovati i da mu je žao što i on nije mogao tog dana da demonstrira sa studentima protiv oslobađajućih presuda haškog tribunala.

"Postoji pravna država, svaka organizacija koju je Ustavni sud zabranio ona je opasna, ona je neustavna i ona mora biti zabranjena", rekao je on.

"Ako ima elemenata - treba zabraniti sve takve organizacije", naglasio je Cvijan.

Cvijan je naglasio da su netačni navodi opozicije da se vodi borba protiv opozicije kriminalizacijom opozicije i rekao da je lako kritikovati i da treba dati konkretna rešenja kako treba raditi.

Cvijan je istakao i da razume neke političare koji su u velikoj panici oko ispitivanja o poreklu imovine i da narodna skupština danas radi veoma kulturnije nego u proteklom periodu.

Emisiju "1 na 1" u kojoj je gost bio Vladimir Cvijan narodni poslanik Srpske napredne stranke (SNS) u celosti možete da pogledate ovde.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.