Izvor: RTS, 24.Jun.2021, 15:13

Znamo šta je bilo kada je iz Beograda krenuo u Pariz, a sada je Novak najavio pohod i na Vimbldon

Pre nešto manje od mesec dana Novak Đoković je osvojio ATP turnir u Beogradu i na ceremoniji dodele pehara najavio pohod na trofej Rolan Garosa. Dve nedelje kasnije najbolji teniser današnjice trijumfovao je u Parizu i postao prvi igrač koji je svaki od grend slemova osvojio najmanje po dva puta.
Đoković je u polufinalu savladao vladara tog turnira Rafaela Nadala, a >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << potom u finalu preokrenuo protiv Stefanosa Cicipasa meč u kojem je imao dva seta zaostatka.

Došao je do drugog od četiri najveća pehara u sezoni i sada ima jedinstvenu priliku da kompletira "zlatni slem" – sledeći cilj je Vimbldon.
"Igraću Vimbldon sada i nadam se da ću ponovo moći da se domognem pehara", rekao je Đoković na Majorki gde nastupima u dublu brusi formu za takmičenje u Londonu.
"U 2018. i 2019. sam pobeđivao na turniru, prošle godine Vimbldon nije održan, pa se nadam da mogu da nastavim tu seriju."
On je potom objasnio i koliko je teško doći do jednog tako važnog trofeja.
"Osećam se dobro na travi, mislim da sam tokom godina mnogo napredovao u igri na toj podlozi. Svaki grend slem je poput Mont Everesta za svakog tenisera", zaključio je Đoković.
Vimbldon počinje u ponedeljak i traje do 11. jula, igra se za nagradni fond 35.016.000 funti, a direktne prenose iz Londona moći ćete da pratite na programima RTS-a.
Pogledaj vesti o: Pariz,   Novak Đoković,   Novak Đoković finale,   Rafael Nadal

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Najveće Novakove pretnje na Vimbldonu? Cicipas, Zverev, Beretini, Federer, snažni serveri...

Izvor: MozzartSport.com, 24.Jun.2021

Nema Nadala, Medvedevu obično ne prija travnati teren..Prošle godine Vimbldon je izostao sa teniske mape, ali to je samo podiglo interesovanje za ovogodišnje izdanje. Posebno je turnir koji kreće 28. juna interesantan navijačima Novaka Đokovića. Srpski teniser bi eventualnim osvajanjem najprestižnijeg...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.