Читај ми!

Znamo šta je bilo kada je iz Beograda krenuo u Pariz, a sada je Novak najavio pohod i na Vimbldon

Pre nešto manje od mesec dana Novak Đoković je osvojio ATP turnir u Beogradu i na ceremoniji dodele pehara najavio pohod na trofej Rolan Garosa. Dve nedelje kasnije najbolji teniser današnjice trijumfovao je u Parizu i postao prvi igrač koji je svaki od grend slemova osvojio najmanje po dva puta.

Đoković je u polufinalu savladao vladara tog turnira Rafaela Nadala, a potom u finalu preokrenuo protiv Stefanosa Cicipasa meč u kojem je imao dva seta zaostatka.

Došao je do drugog od četiri najveća pehara u sezoni i sada ima jedinstvenu priliku da kompletira "zlatni slem" – sledeći cilj je Vimbldon.

"Igraću Vimbldon sada i nadam se da ću ponovo moći da se domognem pehara", rekao je Đoković na Majorki gde nastupima u dublu brusi formu za takmičenje u Londonu.

"U 2018. i 2019. sam pobeđivao na turniru, prošle godine Vimbldon nije održan, pa se nadam da mogu da nastavim tu seriju."

On je potom objasnio i koliko je teško doći do jednog tako važnog trofeja.

"Osećam se dobro na travi, mislim da sam tokom godina mnogo napredovao u igri na toj podlozi. Svaki grend slem je poput Mont Everesta za svakog tenisera", zaključio je Đoković.

Vimbldon počinje u ponedeljak i traje do 11. jula, igra se za nagradni fond 35.016.000 funti, a direktne prenose iz Londona moći ćete da pratite na programima RTS-a.

среда, 24. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво