Izvor: RTS, 02.Mar.2022, 10:34

Ukrajinka i Ruskinja na terenu u Montereju: Pobeda Svitoline

Ukrajinska teniserka Elina Svitolina savladala je Ruskinju Anastasiju Potapovu sa 6:2, 6:1 na startu VTA turnira u Montereju. Svitolina će u narednom kolu igrati protiv Bugarke Viktorije Tomove.
Meč je zbog dešavanja u Ukrajini imao dodatnu težinu, pošto je bio prvi duel sportista iz dve zemlje nakon početka sukoba, kao i zbog činjenice da je Potapova igrala bez zastave Rusije pored imena.

Elini Svitolinoj, koja je trenutno >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << 15. igračica na listi teniserki i prvi je nosilac na turniru, trebalo je nešto viče od sata igre da savlada Potapovi koja je 115. na listi.
Ukrajinska teniserka se u izjavama posle meča posebno osvrnula na trenutnu situaciju u svojoj zemlji i istakla svoj stav prema ruskim sportistima.
"Poseban meč za mene, sav novac koji zaradim na ovom turniru doniraću ukrajinskoj vojsci. Ne krivim ruske sportiste, oni nemaju nikakvu krivicu za sve ovo što se dešava", izjavila je Svitolina, koja je meč odigrala u žuto-plavoj opremi, u bojama Ukrajine.
VTA turnir u Montereju igra se na tvrdoj podlozi na otvorenom, pripada seriji WTA 250, a održava se od 2009. godine. Aktuelna šampionka je Lejla Fernandez - Kanađanka je u finalu 2021. godine savladala Viktoriju Golubić, a 2014. ga je turnir osvojila Ana Ivanović, dok su finala svojevremeno igrali Jovana Jakšić i Jelena Janković.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.