Ukrajinka i Ruskinja na terenu u Montereju: Svitolina bolja od Potapove

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Mar.2022, 10:16

Ukrajinka i Ruskinja na terenu u Montereju: Svitolina bolja od Potapove

Ukrajinska teniserka Elina Svitolina savladala je Ruskinju Anastasiju Potapovu 6:2, 6:1 na startu WTA turnira u Montereju.

Meč je zbog dešavanja u Ukrajini imao dodatnu težinu, pošto je bio prvi duel sportista iz dve zemlje nakon početka sukoba, kao i zbog činjenice da je Potapova igrala bez zastave Rusije pored imena.

"Poseban meč za mene, sav novac koji zaradim na ovom turniru doniraću ukrajinskoj vojsci. Ne krivim ruske sportiste, oni nemaju nikakvu krivicu za sve ovo što se dešava", izjavila je Svitolina, koja je meč odigrala u žuto-plavoj opremi, u bojama Ukrajine.
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Ukrajinka i Ruskinja na terenu u Montereju: Pobeda Svitoline

Izvor: RTS, 02.Mar.2022

Ukrajinska teniserka Elina Svitolina savladala je Ruskinju Anastasiju Potapovu sa 6:2, 6:1 na startu VTA turnira u Montereju. Svitolina će u narednom kolu igrati protiv Bugarke Viktorije Tomove. . Meč je zbog dešavanja u Ukrajini imao dodatnu težinu, pošto je bio prvi...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.