Suđenje Pistorijusu počinje u martu

Izvor: B92, 19.Avg.2013, 12:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Suđenje Pistorijusu počinje u martu

Suđenje južnoafričkom atletičaru Oskaru Pistorijusu, koji je optužen za ubistvo svoje devojke Reve Stenkamp, počeće u martu sledeće godine.

Kako se navodi u saopštenju Višeg suda u Pretoriji, suđenje će trajati od 3. do 20. marta.

Pistorijusu je u ponedeljak i zvanično uručena i kopija optužnice, u kojoj se, pored ubistva sa predumišljajem, tereti i za nezakonito posedovanje municije.

Južnoafrički atletičar, kojem su amputirane obe noge, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ubio je svoju devojku na Dan zaljubljenih ove godine, a branio se tvrdnjom da je mislio da se radi o provalniku.

U navodima optužnice, međutim, tvrdi se da je Pistorijus počinio zločin sa predumišljajem, posle svađe. Na listi tužilaštva nalazi se više od 100 svedoka.

Južnoafričkom atletièaru, u slučaju da ga sud proglasi krivim, preti doživotna robija.
Pogledaj vesti o: Dodela Oskara 2013

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Suđenje Pistorijusu u martu

Izvor: RTS, 19.Avg.2013

Oskaru Pistorijusu uručena kopija optužnice, suđenje kreće u martu naredne godine. Atletičar optužen za ubistvo i nezakonito držanje municije. Na listi tužilaštva nalazi se više od 100 svedoka...Suđenje južnoafričkom atletičaru Oskaru Pistorijusu, koji je optužen za ubistvo devojke Rive...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.